www.MC DANCE.be Home Volg ons op: • Solo dansen: - Fundance. • Koppeldansen: - Ballroom dances: - Engelse Wals. - Quickstep. - Slowfox. - Tango. - Weense Wals. - Latin dances: - Chachacha. - Rumba. - Jive. - Samba. - Paso Doble. - Social dances: - Disco Swing. - Swing / Café Swing.


Rumba:


In deze dans is de invloed te merken van de Afrikaanse negers, die ongeveer 4 eeuwen geleden als slaven naar Cuba werden gebracht. Zij zien de Rumba als middel om hun emoties uit te drukken.

Rond 1954 werd de dans ook in Frankrijk en daarna in de rest van Europa ingevoerd en werd de uitvoering meer gekarakteriseerd met elegante bewegingen van armen en benen.

De Rumba wordt gezien als de dans der verleiding: in tegenstelling tot de Afrikaanse versie is het hier de vrouw die haar partner verleidt door hem beurtelings aan te trekken en dan weer af te wijzen.

Een typische beweging van de Rumba ziet men vooral in de heup op de eerste van de vier tellen, het strekken van het been. De Rumba wordt ook wel gezien als de langzame Chachacha.